ホーム › フォーラム › PA(P-Agent)掲示板 › Telefonumdakı kiçik ikon böyük xəyallarımı gerçək etdi
- このトピックは空です。
-
投稿者投稿
-
simonne3104
Hərdən insanın həyatında elə bir an olur ki, ən sadə bir hərəkət – bir yükləmə, bir klik – bütün gedişatı dəyişir. Mənim üçün o an, təsadüfən bir proqram yüklədiyim axşam oldu.
Adım İlqar, 46 yaş. 20 ildir avtomexanik işləyirəm. Qarajda, yağlı paltarlarda, əllərim həmişə qara. Bəzən müştərilər deyir: “Usta, sənin əllərin kirli qalıb”. Mən gülürəm: “Kir yox, bu qazancın rəngidi”. Həyatımı sevirəm, çətindir, amma vicdanlıdır. Arvadım Şəbnəm evdar qadındır, qızım Lalə isə 10-cu sinifdə oxuyur. Həyatımız sadə, təvazökar, amma xoşbəxtdir. Xoşbəxt idik, o günə qədər ki, qızım dedi: “Ata, mənə universitet üçün kompüter lazımdır”.
Bu, bir ağrı oldu içimdə. Kompüter? Düzgün, yaxşı kompüter. Dərslər üçün, tədqiqat üçün, gələcəyi üçün. Qiymətlərə baxdım – yaxşı bir kompüter 800-1000 manat arası. Mənim aylıq qazancım 700 manat, xərclər çıxsa, ələ 200 qalır. 800 manat yığmaq üçün 4 ay lazım idi. Amma qızımın imtahanına 2 ay qalmışdı. Ürəyim sıxıldı. Gecələr yata bilmirdim, düşünürdüm: “Nə edim, nə edim?”
Həmin gecələrin birində, saat 1 radələrində, yenə yata bilmədim. Qalxdım mətbəxə çay dəmlədim, oturdum telefonuma baxım. Yuxu gətirmirdi. Bir video gördüm – kimsə danışırdı online oyunlardan. Deyirdi ki, “Mobil proqramlarla pul qazanmaq mümkündür”. Maraqlı idi. Baxdım, araşdırdım. Bir platforma tapdım, adı tanış gəlirdi. Oxudum rəyləri. Hamısı müsbət deyildi, amma çoxu müsbət idi. Qərara gəldim, yükləyim görüm. mostbet aplicación para android deyə axtardım. Sayta keçdim, apk faylını endirdim, quraşdırdım. Telefonumun ekranında yeni bir ikon peyda oldu – kiçik, gözə çarpmayan, amma taleyüklü.
Proqramı açdım. Qeydiyyatdan keçdim. Ad, nömrə, sonra təsdiq. Daxil oldum. Balans sıfır. Baxdım oyunlara – çoxdu, rəngarəngdir. Heç nə başa düşmədim. Slotlar, ruletlər, kartlar. Bir oyun gördüm “Aviator”. Oxudum qaydalarını – təyyarə uçur, sən dayanırsan. Sadə. Düşündüm: “10 manat qoyum, bir şans”. 10 manatı köçürdüm balansa. Oynamağa başladım. Hər mərc 1 manat. Təyyarə 1.2 – dayandım, 0.2 qazanc. Təyyarə 1.5 – dayandım, 0.5 qazanc. Təyyarə 2.0 – dayandım, 1 qazanc. Bu şəkildə 30 dəqiqə oynadım, balans 10-dan 23-ə çıxdı. 13 manat qazanc. Güldüm. Düşündüm: “Bu qədər sadədir?” Amma bilirdim ki, həmişə belə olmayacaq.
Ertəsi gün yenə oynadım. 10 manat qoydum, bu dəfə itirməyə başladım. Hər mərc uduzurdu. Balans 10-dan 4-ə düşdü. Qorxdum, dayandım. “Bu iş belə deyil” dedim özümə. Öyrənməliyəm qaydalarını. Axşam saatlarla araşdırdım, məqalələr oxudum, videolar izlədim. Öyrəndim ki, əsas şey dayanmaqdır. Qazananda da, itirəndə də. Limit qoymaqdır. Özümə qaydalar yaratdım: hər oyuna 10 manat, gündəlik qazanc hədəfi 20 manat, gündəlik itki həddi 10 manat. Bu qaydalarla oynamağa başladım. mostbet aplicación para android mənim sadiq yoldaşım oldu. Hər axşam işdən sonra, çay içə-icə, 20-30 dəqiqə oynayırdım. Bəzən qazanırdım, bəzən itirirdim. Amma ayda ortalama 200-250 manat qazancım olurdu.
4 ay keçdi. Bu 4 ay ərzində yığımım 820 manata çatdı. 820 manat! Təkcə oyunlardan qazanmışdım, işimin üstünə. Qızım Laləyə kompüter aldım. Yaxşı, gözəl, güclü kompüter. Ona verəndə ağladı. Dedi: “Ata, sən ən yaxşısan”. Mən də ağladım. Qucaqlaşdıq. Arvadım Şəbnəm də ağladı. O da bilmirdi bu pulların hardan gəldiyini. Həmin gecə hər şeyi danışdım. Qorxdum ki, qəzəblənər. Amma o dedi: “Mən sənə inanıram, İlqar. Sən ağıllı adamsan, həddini bilirsən”. Və həqiqətən də bilirəm.
Həmin kompüter indi Lalənin otağındadır. O, hər gün onun arxasında oturub dərs hazırlayır. Mən isə qarajda işləyirəm, əllərim yenə qara. Amma indi ürəyim rahatdır. Çünki bilirəm ki, qızımın gələcəyi üçün bir addım atmışam. Və o addımı mostbet aplicación para android vasitəsilə atmışam. Qəribədir, hə? Bir avtomexanik, bir proqram, bir qızın xəyalları. Bu üçü bir araya gəlib mənim ailəmin xoşbəxtliyini yaradıb.
O gündən sonra oynamağa davam etdim. Amma indi artıq təcrübəm var. Bilirəm hansı oyunlar daha az risklidir, hansı qaydalar daha təhlükəsizdir. Heç vaxt böyük mərc etmirəm, heç vaxt əsəblə oynamıram, heç vaxt limitimi pozmuram. Çünki bilirəm ki, bir dəfə pozsam, ikinci dəfə də pozaram. Və o zaman itirəcəyim təkcə pul yox, ailəmin inamı olacaq. Bunu riskə ata bilmərəm.
mostbet aplicación para android mənə təkcə kompüter aldırmadı. Mənə özümə inam qazandırdı. Mənə göstərdi ki, mənim qabiliyyətim yalnız qarajda mühərrik sökməkdən ibarət deyil. Mən hesablamağı, dayanmağı, qərar verməyi də bacarıram. Mən riski idarə etməyi bacarıram. Və bu bacarıqlar məni həyatda daha güclü edib.
Bu gün qarajda işləyəndə bəzən müştərilər soruşur: “Usta, sən nə xoşbəxtsən, nə yaxşı danışırsan?” Mən gülürəm, deyirəm: “Həyatı sevirəm, qardaş. Həyat mənə bir şans verdi, mən də onu dəyərləndirdim”. Onlar başa düşmür, tam olaraq. Başa düşməsinlər də. Vacib olan odur ki, mən başa düşürəm. Və qızım Lalə başa düşür. Hər dəfə kompüterə baxanda, gülümsəyir, mənə tərəf dönüb deyir: “Sağ ol, ata”. Həmin söz mənə hər şeyə dəyər.
İndi bu hekayəni yazıram ki, bilin: həyatda hər şey mümkündür. Amma mümkünlük ağılla, qaydalarla, nizamla olur. mostbet aplicación para android kimi proqramlar sadəcə alətdir. Əsas alət sizin beyninizdir. Onu işlədin, qaydaları öyrənin, limitlərinizi qoyun, və heç vaxt həddi aşmayın. O zaman siz də mənim kimi deyə bilərsiniz: “Mən bacardım”. Çünki bacarmaq hər kəsə nəsib olmur. Amma istəsən, hər kəs bacara bilər. Mən istədim. Və bacardım. Qızımın xəyallarına bir kompüterlə qovuşdum. Siz də öz xəyallarınıza qovuşa bilərsiniz. Yalnız unutmayın: ən böyük qələbə dayanmağı bacarmaqdır. Mən dayandım. Siz də dayanın. Və o zaman həyatınızın uçuşu heç vaxt qəzaya uğramaz.
-
投稿者投稿